Dit magazine is geoptimaliseerd voor ipad en mac/pc
Delen


Wij hopen dat u het magazine met plezier gelezen heeft. Wilt u het magazine delen of reageren op een artikel? Klik op een van onderstaande links.

Ik wil het magazine doorsturen of delen op Twitter/Facebook.


> Ik wil een e-mail ontvangen als er een nieuwe uitgave verschijnt.

> Ik wil de vorige edities bekijken.

> Ik wil reageren op een artikel.
INVESTEREN
Nieuwe Limburgse fondsen MKBLF en LBDF
‘Deze fondsen gaan zich letterlijk en figuurlijk terugverdienen in de Limburgse MKB-markt’

Sinds ruim een halfjaar kent Limburg twee nieuwe fondsen om MKB-ondernemers vooruit te helpen. Het Limburgs Business Development Fonds, LBDF, stelt MKB’ers financieel in staat om innovatief een idee te toetsen, te ontwikkelen en/of te vermarkten. Het MKB-Leningenfonds, MKBLF, verstrekt kredieten voor groei- en uitbreidingsinvesteringen van MKB’ers. Beide fondsen zijn het resultaat van samenwerking tussen Provincie Limburg als initiatiefnemer en geldschieter en Industriebank LIOF als uitvoerder.

LEES VERDER

Liesbeth Litjens (links) en Ingrid Kurvers

LIOF-sectoren

Ook het LBDF kan volgens collega Liesbeth Litjens op veel aandacht rekenen. ‘Vanuit LIOF waren we eerder ook al betrokken bij het toetsen van economische en technologische haalbaarheid binnen innovatieve bedrijven. Zo’n proof of principle kunnen we nu vanuit het Ideeënfonds van LBDF voor een deel subsidiëren. Daarnaast kunnen we uit het Ontwikkelfonds een lening verstrekken van vijftigduizend tot tweehonderdvijftigduizend euro voor een proof of concept, oftewel het opwerken van een haalbaar idee tot een volwaardige businesscase. En dan hebben we nog het Seedfonds om een kennisintensieve start-up risicodragend te financieren, in samenwerking met de ondernemer en/of andere partijen. Deze drie instrumenten gelden voor MKB'ers in de zes Limburgse topsectoren. Niet alleen op industrie en logistiek, die nu in de focus van LIOF staan. We richten ons ook op de campusdomeinen van agro/food, materials, healthcare en smart services. Voor een ondernemer die in een van deze sectoren aan de slag gaat, is het zeker de moeite waard zich bij ons te melden.’

 

 

‘MKB’ers met een goed businessplan, meld je vandaag nog aan voor het MKBLF.’